Осъдиха Хосни Мубарак на още три години затвор

Осъдиха Хосни Мубарак на още три години затвор | StandartNews.com

Кайро. Бившият президент на Египет Хосни Мубарак получи присъда от три години затвор за присвояване на обществени средства, съобщи Ал Джазира. Синовете му Алаа и Гамал ще лежат по четири години, а четирима други обвиняеми бяха оправдани по делото, станало известно като "Случаят с президентския дворец".

Извършителите бяха обвинени в присвояване на около 17,6 милн. щатски долара, предназначени за ремонт на президентския дворец. Вместо това парите са вложени в частни имоти на семейството. 

Освен затвора, тримата ще трябва да платят глоба в размер на 2,9 млн. долара и да върнат присвоената сума в държавната хазна, съобщи АП. 

Хосни Мубарак бе осъден на доживотен затвор през 2012 г. заради участието си в причиняването на смъртта на стотици хора по време на 18-дневните протести, довели до свалянето му преди 3 години и половина. Подсъдим е и по множество други обвинения, а настоящата присъда може да го изпрати отново зад решетките. 86-годишният бивш президент обжалва доживотната си присъда и в момента пребивава във военна болница в луксозния квартал на Кайро Маади. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай