Орбан стресна Запада, страховита прогноза

Унгарският премиер предупреди за глобална криза

Орбан стресна Запада, страховита прогноза | StandartNews.com

В САЩ ще избухне сериозна криза, а в Европа ще се надигнат политически бури. Тази прогноза даде унгарският премиер Виктор Орбан и дори посочи времето. 

Орбан призова страната си да се подготви за 2030 г., за да остане "успешно местно изключение" по време на глобалната криза, която според него ще засегне Европа и Съединените щати по това време. Говорейки в румънския град Байле Тушнад (Трансилвания), политикът нарече 2030 г. „най-важният хоризонт“.

„Дотогава проблемите на западния свят ще са се натрупали. Ще има много сериозна криза в САЩ. В европейските страни икономическият спад е почти неизбежен, което може да предизвика и политически бури. Точно тогава трябва да сме в страхотна форма: имаме нужда от дипломатическа, икономическа, интелектуална и военна сила“, каза Орбан, цитиран от "Блиц".

Премиерът призова „да стоите далеч от войната, миграцията, джендърната лудост, глобалния минимален данък и общоевропейската рецесия“. „Успяхме да стоим настрана от това през 2010 и 2020 г., от всяка криза излизахме по-силни, отколкото когато влизахме в нея“, смята политикът.

Стратегията на Орбан за „успешно местно изключване в глобална криза“ включва гранична охрана, семейството като основа на обществото, големи военни индустриални разработки, разнообразяване на енергийни източници, духовни основи и национални амбиции, технологични промени и приток на чужд капитал от Изток и Запад.

„За да запазим нашите национални амбиции в предстоящия труден период, ние трябва да останем заедно, Трансилвания и другите области, населени с унгарци в Карпатския басейн, трябва да останем заедно с родината“, заключи Орбан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай