Опълченци чакат танкове от Русия

Украинско семейство преминава руската граница в опит да се спаси от боевете в Източна Украйна

Опълченци чакат танкове от Русия | StandartNews.com

Донецк. Проруските бойци в Източна Украйна очакват танкове и друго военно оборудване да пристигне при тях от Русия. Това е заявил премиерът на Донецката народна република Александър Захарченко, съобщава Би Би Си.

Захарченко се появи на видеоклип в интернет, в който говори пред парламента на самопровъзгласилата се република. Смята се, че обръщението е направено в петък. "Искам да ви съобщя някои добри новини. В момента към коридора (връзка през границата между Украйна и Русия, създадена от опълченците) се движат 150 единици бойна техника, 30 от които са танкове, а останалите са бойни машини на пехотата и БТР-и", заявява Захарченко.

Съобщението му идва ден след като западни медии съобщиха, че колона от руски бойни автомобили е преминала украинската граница, като част от тях са били унищожени от украинската армия. Съобщенията обаче категорично бяха отречени от Русия, а САЩ също не можаха да ги потвърдят.

По-късно руският военен министър Сергей Шойгу разговаря с американския си колега Чък Хейгъл по телефона. Шойгу е уверил Хейгъл, че Русия не изпраща никаква военна техника в Украйна, включително чрез хуманитарния конвой, който се намира на руско-украинската граница.

Украински войници дезертираха на изток

17 украински войници са преминали границата с Русия, укривайки се от бойните действия, съобщи руската агенция ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информация на граничното управление на ФСБ на Русия. "Тази сутрин дойдоха при нас и ни предадоха оръжието си", каза представител на управлението. Той добави, че на всички военнослужещи е осигурена храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай