Оливър Стоун даде рамо на Бърни Сандърс

Оливър Стоун нападна Хилари Клинтън и подкрепи Сандърс

Оливър Стоун даде рамо на Бърни Сандърс  | StandartNews.com

Световноизвестният режисьор Оливър Стоун обяви, че определящият се като социалист Бърни Сандърс е неговия избор за президент на САЩ. В свой коментар във Фейсбук Стоун посочи и защо не подкрепя фаворита за президентска кандидатура на Демократическата партия - бившата първа дама и бивш държавен секретар Хилари Клинтън.

"Нейното божество е НАТО. Тя иска да затвори вратите на САЩ към света. В резултат на неоконсервативното промиване на мозъци Хилари вярва в "руската агресия". А в действителност САЩ са тези, които сега се струпват на европейските граници на Русия, така както Хитлер направи по време на Втората световна война", посочи режисьорът на "Взвод". Вината за повишаващото се напрежение с Русия носят "реалистите" в държавното ръководство на САЩ, каза още той. Като други грешки на американската външна политика Стоун също припомни войната на контрите в Никарагуа, войната на НАТО в бивша Югославия, започнатата война от Буш в Ирак, сътресенията в Афганистан, разрушаването на светската държава в Либия, както и настоящия опит да се "смени режима в Сирия".

"Всеки един от тези епизоди само засили екстремизма и хаоса в целия свят и опасността за нашата страна", коментира режисьорът. "Моля се за победата на Сандърс, понеже той е единственият, който заради по-голяма финансова и фискална предпазливост е готов да прекрати нашата външна намеса, да върне войските у дома и да прекрати харченето на тези трилиони долари чрез реална реконструкция на американското общество и влагането на тези средства в хората, училищата и инфраструктурата", каза още именитият Стоун.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай