Олаф Шолц предизвика бъркотия, германците се чудят (ФОТО)

За втори път тази седмица Шолц казва, че ще се заеме с нова професия

Олаф Шолц предизвика бъркотия, германците се чудят (ФОТО) | StandartNews.com

Германският канцлер Олаф Шолц разгледа днес обстойно селскостопанските машини в земеделски кооператив и се пошегува, че може да си смени работата, предаде ДПА.

За втори път тази седмица Шолц се шегува, че ще се заеме с нова професия във втората половина от живота си. Преди това Шолц каза на шведската министър-председателка, че и двамата може да станат шофьори на камион.

В земеделската кооперация в източногерманския град Требин канцлерът изрази възторг от многобройната селскостопанска техника и заяви: “Това е страхотно. Сменям си работата!“.

Непосредствено преди това на Шолц беше обяснено как работи зърнокомбайнът докато той седеше в кабината на комбайнера.

Сн. "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг"

Малко по-рано Шолц изпробва какво е да си на седалката на тракторист. „Хубаво е и е нависоко. Може да обхващате всичко с поглед“, каза канцлерът.

Шолц със сигурност ще има възможности за работа в кооперацията, ако говори сериозно за промяна в кариерата си, каза Яна Геберт от борда на директорите.

Редовно наемаме чираци, каза Геберт. В момента има 16 младши служители, които преминават подготовка за различни професии.

Във вторник, по време на първото си посещение в Швеция откакто през декември стана канцлер, Шолц и премиерката Магдалена Андершон управляваха два електрически камиона по тестова писта на шведския производител „Скания“.

Мислил съм за това. Сега и двамата ще станем шофьори и бъдещето ни ще бъде подсигурено, каза Шолц след като изпробва електрическия камион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай