Огън по Макрон, тежки обвинения

Заради Жерар Депардийо

Огън по Макрон, тежки обвинения | StandartNews.com

Френският президент Еманюел Макрон бе подложен днес на обвинения, че подкрепа сексуални агресори, след като заяви, че филмовата икона Жерар Депардийо, обвинен в изнасилване и серия от сексуални посегателства, е обект на "преследване", предаде АФП.

Депардийо, който участва в над 200 филма и тв серии, бе обвинен в изнасилване през 2020 г. и бе обвинен в секс тормоз и агресия от над 10 жени.

Сега отново разбуни духовете със сексистки коментари, уловени в кадри от посещение в Северна Корея през 2018 г., излъчени за първи път в документален филм по националната телевизия по-рано този месец.

Запитан в тв интервю в сряда, дали Депардийо трябва да бъде лишен от най-висшата държавна награда, получена преди близо три десетилетия, Макрон заяви: "Никога няма да ме видите да вземам участие в преследване на човек. Мразя тези неща. Презумпцията за невинност е част от нашите ценности".

Макрон каза, че изпитва "огромно възхищение" към Депрадийо, когото нарече "много голям актьор".

Но феминистката организация Generation.s Feministe заяви, че коментарите на Макрон са обида към всички жени, пострадали от сексуално насилие, най-вече тези с обвинения към Депардийо, предаде БНР.

Сандрин Роасо, депутат от Зелените, нарече коментарите "обида към движение, което дава глас на жертвите на сексуално насилие". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай