Германия иска обща реакция за Навални

Това е позицията на Меркел

Германия иска обща реакция за Навални | StandartNews.com

Военни токсиколози в Германия са установили, че руският опозиционер Алексей Навални е бил отровен с вещество от групата нервнопаралитични вещества "Новичок". Това обяви правителството на Германия, цитирано от "Ройтерс" и Би Би Си.

Уточнява се, че специалисти от лабораторията на Бундесвера (германските въоръжени сили) са извършили изследванията и "без всякакво съмнение" Навални е отровен с "Новичок".

Бяха открити неоспорими доказателства за наличието на химическо нервнопаралитично вещество от групата на невропаралитичния агент "Новичок"", каза пред журналисти Щефен Зайберт, говорител на германското правителство.

"Правителството на Германия осъжда това нападение най-категорично", каза Зайберт и допълни: "Германското външно министерство ще информира руския посланик за резултатите от изследванията на Навални."

По-рано руски прокурори поискаха от Германия информация за медицинските изследвания, които са били направени на руския опозиционен политик Алексей Навални, който е в изкуствено поддържана кома в берлинска болница.

Миналия месец руски прокурори заявиха, че не виждат необходимост да започнат разследване на случая с Навални, защото нямат данни за извършено престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай