Сряда,

Обрат! Защо Блинкен благодари на Путин

От: Агенция Стандарт -
2510
Обрат! Защо Блинкен благодари на Путин
A
A
A

Държавният секретар на САЩ коментира по необичаен начин руското нахлуване в Украйна и предстоящото днес присъединяване на Финландия към НАТО.

"Изкушавам се да кажа, че трябва да благодарим на (руския президент Владимир) Путин, защото успя да ускори нещо, което твърдеше, че се опитва да предотврати", заяви Антъни Блинкън.

ВИЖ ОЩЕ: Шойгу подскочи, остро предупреждение

По неговите думи Путин е накарал много страни да разберат, че трябва да направят повече, за да осигурят собствената си отбрана и да могат да се предпазят от руско нападение. "В последните години наблюдаваме най-голямото сближаване между САЩ и Европа, което съм виждал в последните 30 години", добави той. Блинкън заяви, че днешният ден е наистина исторически.

ВИЖ ОЩЕ: Тържествено събитие! Финландия става член на НАТО

"Едва ли има по-добър начин да отбележим годишнината от подписването на Вашингтонския договор от приемането на нова страна в пакта", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той отбеляза, Украйна ще бъде основна тема на започващата днес двудневна среща на външните министри от алианса в Брюксел. "Русия и Китай все повече се сближават, а това означава да бъдем все по-единни в НАТО и с нашите партньори по света", допълни той, предаде БТА.

ВИЖ ОЩЕ: Лавров е ядосан, обвини Запада в коварен план за Русия и Китай


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com