Ново огнище в кланица в Германия

Предприятието се намира в град Лоне, Долна Саксония

Ново огнище в кланица в Германия | StandartNews.com

Десетки работници в птицекланица в провинция Долна Саксония са се заразили с коронавирус, съобщава "Дойче Веле". Птицекланица на концерна "Вийзенхоф" е най-новото огнище на коронавирус в страната. Предприятието се намира в град Лоне.

Тествани са били общо 1046 души, от които 66 са дали положителни проби за коронавирус. Всички заразени от фирмата Oldenburger Geflügelspezialitäten (OGS) са поставени под карантина, обяви местната здравна служба. Хората от най-близкото обкръжение на заразените също са поставени под карантина. В момента се установяват другите контактни лица на пациентите. От тях 35 са жители на оръг Вехта, 27 живеят в Дипхолц, двама в окръг Оснабрюк, и по един в Клопенбург и Делменхорст.

Миналия месец в друга кланица в Германия имаше взрив на новозаразени с коронавирус: в предприятие на най-големия производител на месо в Европа, фирма "Тьонис" над 1500 работници дадоха положителни проби, а фирмата временно беше затворена. В нея работят много източноевропейци, в това число и българи.

По данни на Института "Роберт Кох" от избухването на пандемията с коронавирус в страната са се заразили общо 201 574 души, от които 187 429 са се излекували, а 9084 са починали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай