Нови сблъсъци на площад „Независимост” в Киев

Нови сблъсъци на площад „Независимост” в Киев | StandartNews.com

Киев. Отново сблъсък между протестиращи и полиция на площад "Независимост" в Киев. По-рано днес демонстранти се опитаха да изтласкат правоохранителни батальони „Киев-1" и „Киев-2", съобщи РИА Новости.

Има пострадали по време на сблъсъците между полиция и протестиращи, но все още не е ясен техният брой.

Днес започна разчистване на барикадите на "Майдана", който се превърна в емблематично място украинците. Световните медии съобщиха, че по време на разчистването са намерени 20 кутии със запалителна течност. Полицията е иззела оръжието на много от демонстрантите на "Майдана".

Кметът на Киев Виталий Кличко обяви, че не е издал заповед за премахване на барикадите на площад "Независимост", съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки заместник областния управител Иля Сагайдак. Той изтъкна, че няма чистка, а просто служители на полицията, общината и националната гвардия са все още там, защото има много демонстранти с оръжие, които могат да бъдат опасни за гражданите на Киев.

Междувременно стана ясно, че болница в центъра на град Донецк е била уцелена от снаряд. Един човек е загинал , а други двама са ранени, съобщи АФП.

При друг обстрел на съседна улица е пострадала жилищна сграда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай