Нови обвинения към Кремъл след терора в Москва

Путин отхвърли предупрежденията и ги нарече западни провокации

Нови обвинения към Кремъл след терора в Москва | StandartNews.com

Източник: ТАСС

Шефката на комисията по отбрана в германския парламент Мари-Агнес Щрак-Цимерман заяви, че терористичната атака в концертна зала в Москва, при която бяха убити повече от 130 души, е "сериозен удар" по руските органи за сигурност, предаде ДПА.

В интервю за днешното издание на в. "Билд" Щрак-Цимерман, която е експерт по отбраната от най-малката партия в германската управляваща коалиция – "Свободните демократи", заяви, че е имало предупреждения преди атаките.

Западни и американски разузнавателни служби в началото на месеца предупредиха, че е възможно да предстои атака и посолството на САЩ в Москва призова гражданите си да избягват големи струпвания на хора, тъй като имало информация, че екстремисти планират да атакуват големи събирания в руската столица, включително концерти, посочва ДПА.

Тя изрази недоумение от липсата на допълнителни мерки за сигурност предвид тази информация, "дори конкретно относно концерти".

"Очевидно е, че Путин напълно погрешно е преценил тези предупреждения и не се е отнесъл към тях достатъчно сериозно, и сега се опитва да отклони вниманието от тях", заяви Щрак-Цимерман.

В своя реч по-рано тази седмица Путин отхвърли предупрежденията и ги нарече западни провокации, с които се цели дестабилизирането на Русия.

В петък нападатели откриха безразборна стрелба срещу посетители в концертната зала "Крокус сити хол" в покрайнините на Москва, при което по информация на властите бяха убити 133 души и повече от 100 бяха ранени.

Терористичната групировка "Ислямска държава" вчера публикува снимки на предполагаемите нападатели, след като пое отговорност за атаката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай