Нова снежна буря парализира САЩ

Нова снежна буря парализира САЩ | StandartNews.com

Ню Йорк. Нова снежна буря се развихри в САЩ. Тя връхлетя източната част на Съединените щати. Двама души загинаха в следствие на минусовите температури. Тежките зимни условия в страната създадоха транспортен хаос и прекъснаха електричеството за пореден ден на много места. Голяма част от училища затвориха врати, а летищата отмениха над 1 000 полета. Затруднена е работата на летищата в Ню Йорк и Филаделфия.

Много хора, които пристигнали в Ню Йорк за финалния мач на американския шампионат по футбол, не могат да се върнат по домовете си, защото над 4 000 полета са забавени, има и отменени.

В Ню Йорк, Ню Джърси и Пенсилвания вали мокър сняг. Синоптици предвиждат снежната покривка в някои части на страната да мине 25 см.

„Североизтокът е изправен пред тройна заплаха тази седмица", каза метеорологът Дейв Хенън, цитиран от "Фокус". „Снежната буря от понеделник бе само въведение в нещата, които предстоят. Очаквайте зимните условия да се задържат във вторник. Предстои вероятно по-силна буря през уикенда и в началото на следващата седмица", добави той.

В понеделник сътрудниците на филиала на Държавния департамент на САЩ се наложи да си тръгнат по средата на работния ден заради студеното време. „Офисът ще възобнови дейността си във вторник, когато метеорологичните условия се подобрят", пишат от ведомството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай