Нова жертва заради потопа в Тоскана

Пожарникар е в неизвестност и в област Венето

Нова жертва заради потопа в Тоскана | StandartNews.com

Седми загинал човек е бил открит днес, а друг все още е в неизвестност повече от ден след като реки излязоха от бреговете си след проливните дъждове в централната италианска област Тоскана, предаде АНСА, цитирана от БТА.

Тялото на 69-годишен мъж е било открито в град Кампи Бизенцио, на около 15 километра северозападно от Флоренция. По-рано официални представители бяха казали, че вследствие на пороя, започнал късно в четвъртък, са загинали шестима души.

Имаше опасения, че река Арно може да наводни Флоренция, след като бурята вече причини това на близки градове, но водата достигна най-високата си точка вчера сутринта, без да причини значителни щети в историческия град.

Бурята "Киърън" бе предизвикана от мощно въздушно течение от Атлантическия океан и донесе обилни валежи и силни ветрове, които причиниха сериозни наводнения в Северна Ирландия, в други части от Великобритания, в Белгия, в Нидерландия и във Франция.

Около 300 души бяха принудени да напуснат домовете си в Тоскана, а мнозина други останаха без вода и електричество, каза управителят на региона Еудженио Джани. Той добави, че по първоначални оценки бедствието е причинило щети на стойност 300 милиона евро.

Пожарникар е в неизвестност и в област Венето в североизточната част на страната, каза снощи местният управител, цитиран от телевизия "Скай Ти Джи24".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай