Нова помощ за емигрантите. Този път от Русия

30 "афроселища" ще бъдат построени в Русия

Нова помощ за емигрантите. Този път от Русия | StandartNews.com

Амбициозно строителство  на 30 "афроселища" които да приютят емигранти от Африка започва в Русия. За начинанието разказа Константин Клименко, ректор на Евразийския международен университет и генерален представител на Африканския международен конгрес в Руската федерация, на проведена церемония по полагането на първия камък на първото афросело в Тверска област.

„Планираме да създадем 30 колонии в Русия за африканери или бури (белите жители на Африка, които са потомци главно на френски, холандски и немски заселници - бел.ред.), които са решили да емигрират от Африка в Русия. Това са европейски фермери, заселили се на африканския континент преди много години“, уточни Клименко, цитиран от руското издание rg.ru.

Първото афросело ще бъде оборудвано с необходимата инженерна инфраструктура за подпомагане на селското стопанство като отглеждане на крави и картофи, поясни още Клименко. Пилотният проект стартира в Московска и Тверска област и впоследствие ще бъде разширен и в други региони на Русия. На бъдещите заселници обещават атрактивни условия.

Програмата има за цел да засели около 3000 африканери с техните семейства в Русия в рамките на 5 години. За тяхната интеграция от 1 септември ще заработи образователна програма за изучаване на руски език, предоставена от Евразийския международен университет. Около 200 души ще преминат онлайн курсове по езика, пише actualno.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай