Нов обстрел в Нагорни Карабах

Нов обстрел в Нагорни Карабах  | StandartNews.com

Арменски войници са обстрелвали селища в североизточната и югоизточната част на линията на контакт в Нагорни Карабах през изминалата нощ. Това заяви пред РИА Новости във вторник сутринта Вагиф Даргяхли, говорител на Министерството на отбраната на Азербайджан.

„Арменците от нощта до този момент провеждат активен обстрел на селища по линията на контакт на войските в Нагорни Карабах. В скоро време на обществеността ще бъде дадена подробна информация за хода на военните операции и загубите", каза той.

Сраженията между арменските и азербайджанските сили в Нагорни Карабах са взели 13 жертви в понеделник. От подновяването на конфликта в петък вечерта от двете враждуващи страни са загинали най-малко 40 военни и шестима цивилни, съобщава "Фокус". И уточнява, че над 200 войници и цивилни граждани са ранени.

Хакери от Армения са публикували данните на 25 хиляди азербайджански войници в интернет. Това обяви медийният експерт Самвел Мартиросян. Кибер атаката е извършена от групата Monte Melkonian Cyber Army.

Специално заседание на постоянния съвет на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) ще се проведе днес. На него ще бъде обсъден конфликтът в Нагорни Карабах. В хода на заседанието председателите на Минската група ще информират постоянния съвет за ситуация в зоната на конфликта и за своята позиция, а след това ще се състои дискусия с участието на страните-членки на ОССЕ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай