Нетаняху натясно. Влезе в сблъсък с Байдън

Протести изпълниха улиците на Тел Авив

Нетаняху натясно. Влезе в сблъсък с Байдън | StandartNews.com

Дни след разговора между Джо Байдън и  Бенямин Нетаняху, отношенията отново ескалираха.

Бенямин Нетаняху отново настоя Израел да запази контрола върху сигурността над всички палестински територии. Израелският премиер заяви, че това условие противоречи на идеята за създаване на бъдеща палестинска държава.

По улиците в Тел Авив се проведе поредния протест срещу правителството на Нетаняху. А с последния си коментар израелският премиер отново влезе в сблъсък с правителството на Съединените щати и плановете за две държави като изход от конфликта между Израел и радикалната палестинска групировка „Хамас“.

„Правителството, което ни изостави на 7 октомври, продължава да ни изоставя всеки ден. Време е да си ходи“, категорична е Ноам Алон, сестра на убит израелски войник.

В същото време американски военни бяха ранени при ракетна атака срещу военновъздушната база „Ал Асад“ в западен Ирак. Пострадал е и иракски военен. Според командването на Съединените щати нападението е извършено от групировка, подкрепяна от Иран.

А иранският президент Ебрахим Раиси, заяви, че вчерашната атака срещу сирийската столица, при която загинаха петима членове на иранската национална гвардия, няма да остане без отговор. Според Раиси зад нападението стои Израел. Властите в Тел Авив все още не са коментирали атаката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Barbos
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи