Неочаквана среща. Двама политици на панаира в Солун

Премиерът Николай Денков ще посети панаирът в Солун

Неочаквана среща. Двама политици на панаира в Солун | StandartNews.com

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис пристигна днес по обяд на Солунския международен панаир. Довечера той  ще произнесе традиционната си програмна реч в конгресния център "Йоанис Велидис".

Тази вечер Солунския панаир, на който тази година България е почетна страна, ще посети и българският премиер акад. Николай Денков, който също ще говори в конгресния център. Преди това той ще разгледа българската палата на най-голямото търговско изложение в Югоизточна Европа.

Засега е оскъдна официалната информация за очакваното съдържание на срещата между двамата премиери. Гръцките медии съобщават, че поради ситуацията с катастрофалните наводнения в Гърция през миналата седмица, които отнеха живота на 16 души, присъствието на Мицотакис на панаира няма да има тържествен характер и той ще бъде придружаван от малобройни министри.

Според гръцката държавна телевизия ЕРТ речта на Мицотакис ще се съсредоточи върху три основни теми: бъдещата защита на Гърция от последствията на климатичната криза, задълбочаването на реформите с акцент върху модернизацията на държавната администрация, здравеопазването, правосъдието и образованието, както и финансови въпроси и по-конкретно адаптирането на бюджета към очакваните разходи за възстановяването на засегнатите от наводненията региони, които се смята, че ще изискват допълнителни средства от 600 млн. евро.

Гръцкият министър-председател трябваше да бъде на Солунския панаир още на откриването му миналата събота, но официалните събития бяха отменени заради бедствената ситуация в Тесалия и Централна Гърция, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай