Навални разплака мрежата с признание

Виждали сте това по филмите и книгите - един любим човек лежи в кома, друг чрез любовта си и грижите си го връща към живота

Навални разплака мрежата с признание | StandartNews.com

Алексей Навални разказа в Инстаграм, че на 26 август той и съпругата му е трябвало да отпразнуват 20-а годишнина от сватбата си. В това време обаче, той се намираше в кома. Семейство Навални качиха снимка от тераса на берлинската болница "Шарите". А ето и какво написа противникът на Кремъл:

"На 26 август с Юлия имахме юбилей - 20 години от нашата сватба. Радвам се, че го пропуснах и че мога да напиша това. Виждали сте това по филмите и книгите - един любим човек лежи в кома, друг чрез любовта си и грижите си го връща към живота. Ние, разбира се, точно така действахме. Аз спах и спах, и спах. Юлия говореше с мен, пееше ми песен - няма да лъжа, нищо не си спомням.

Затова пък ще ви разкажа какво помня. Едва ли може да се нарече "спомен", по-скоро усещания и емоции. Аз лежа. Извели са ме от кома, но не разбирам какво се случва. Не говоря и не знам какво е това да говориш. И през цялото време чакам кога ще дойде Тя. Коя е тя не е ясно. Как изглежда също не знам. Тя ми оправя удобно възглавницата. Говори със съчувствие. Разказва ми нещо. Когато е до мен, идиотските халюцинации ги няма. С нея е хубаво. После тя си тръгва, става ми тъжно и започвам отново да я чакам.

Нито секунда не се съмнявам, че това има научно обяснение. Улавям тембъра на гласа на жена ми, мозъкът отделя допамини, става ми по-леко. Ефектът на очакването усилва допамините. Но както и да звучи научно-медицинското обяснение, сега аз знам просто чрез своя опит: любовта лекува и връща към живота. Юлия, ти ме спаси и нека напишат това в учебниците по невробиология."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай