НАТО ще продължи сътрудничеството с Украйна и Грузия

НАТО ще продължи сътрудничеството с Украйна и Грузия | StandartNews.com

НАТО ще продължи тясното сътрудничество с Украйна и Грузия като с партньори. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на встъпителните си думи при откриването на двудневната среща на върха на лидерите от Алианса във Варшава.

„НАТО продължава тясното сътрудничество с Украйна и Грузия като с партньори", заяви Столтенберг. „Украйна взе решение да продължи реформите си и продължава с намерението си да влезе в НАТО, като модернизира своя отбранителен сектор", посочи още той, цитиран от БГНЕС.

„Колкото до Грузия, тя се явява страна, която се стреми към присъединяване. Ние поддържаме усилията по реформирането на въоръжените сили и привеждането им към стандартите на НАТО", допълни генералният секретар. Встъпителни думи отправи и полският президент Анджей Дуда, според когото „колкото повече страни има в НАТО, толкова повече гаранти за мира ще има". „Алиансът е длъжен да остави вратите си отворени, ние сме длъжни да приемем тези, които отговарят на нашите условия", каза той, като допълни, че пътят към това лежи в тясното сътрудничество и поддръжка на страни, стремящи се към членство в НАТО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай