Напрежение над Черно море. Русия се закани на Франция

Какво става

Напрежение над Черно море. Русия се закани на Франция | StandartNews.com

Руските сили са заплашили да свалят френски самолет, патрулиращ миналия месец в международното въздушно пространство над Черно море, което е сигнал за "особено агресивна" позиция на Москва, която се бори за напредък в инвазията си в Украйна, заяви днес френският министър на въоръжените сили Себастиан Льокорню, цитиран от Асошиейтед прес.

Льокорню не даде подробности за френските полети или самолети, към които е била отправена заплахата за сваляне. Той обаче заяви, че Русия се връща към "особено агресивна" позиция, напомняща поведението на бившия Съветски съюз по време на Студената война.

"Преди месец, за да ви дам съвсем конкретен пример, руската система за контрол на въздушното движение заплаши да свали френски самолет над Черно море, когато бяхме в свободната международна зона, в която патрулираме", каза Льокорню по радио Ер Те Ел, предаде БТА.

"Поведението на Русия през 2024 г. няма никаква връзка с това, което видяхме през 2022 г. и, очевидно, преди агресията в Украйна", каза френският министър на въоръжените сили. Според него "това се обяснява с факта, че Русия изпитва затруднения на бойното поле в Украйна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Elchacho
преди 2 месеца

Da ti EBA maikata bukluk

Откажи
Тони
преди 2 месеца

Всички пращате оръжие на Украйна а Русия да не ви заплашва ,ами това е трета световна но срещу Москва когато и да ви удари Путин все е късно

Откажи