Напрежение. Медведев заплаши Великобритания

Покрай посещението на Сунак в Киев

Напрежение. Медведев заплаши Великобритания | StandartNews.com

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви, че "Москва ще разглежда всеки ход на Великобритания за разполагане на военен контингент в Украйна като обявяване на война срещу Русия", предаде "Ройтерс".

"Британският премиер Риши Сунак пристигна в Киев, за да подпише "историческото споразумение за сигурност“. Как би реагирала западната общественост на това британската делегация да бъде ударена от касетъчни боеприпаси в центъра на Киев, както се случи с цивилните в нашия Белгород?", попита Медведев в Телеграм.

"Надявам се, че нашите вечни врагове – арогантните британци, разбират, че разполагането на официален военен контингент в Украйна би било обявяване на война срещу страната ни", допълни Медведев, пише "Фокус".

Сунак е на посещение в Киев, а от кабинета му съобщиха, че Великобритания ще отпусне 2,5 милиарда паунда военна помощ на Украйна. Британският премиер подписа споразумение за сътрудничество в областта на сигурността с украинския президент Володимир Зеленски, след като страните-членки от Г-7 се съгласиха да предоставят на Украйна двустранни гаранции за сигурност на миналогодишната среща на върха на НАТО във Вилнюс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай