Над 2,2 хиляди бягат от домовете си в Триполи

Битките са в южната част на града

Над 2,2 хиляди бягат от домовете си в Триполи | StandartNews.com

Хуманитарните организации с помощ за 210 хил.

 

Повече от 2200 души бяха принудени да напуснат домовете си в южната част на Триполи от 4 април насам заради започналото настъпление на либийската национална армия (LNA) на маршал Халифа Хафтар в столицата на страната, съобщава Ройтерс, цитирайки доклад на ООН.

Документът подчертава, че "бързото разполагане на силите може да доведе до значително намаляване на населението". В същото време организацията отбелязва, че хуманитарните организации в областта разполагат с достатъчно ресурси, за да подпомогнат около 210 хиляди души.

На 4 април Хафтар обяви началото на атаката срещу Триполи. Както се съобщава, неговите войски щурмуват столицата главно в южната й част, където сега водят ожесточени битки с въоръжените формирования на намиращото се в Триполи правителство на националното съгласие на министър-председателя Фаиз Сарадж. Беше получена информация за използване на бойна авиация и от двете страни. Според Министерството на здравеопазването на Министерския съвет на Триполи 32 души вече са станали жертва на сблъсъци по подходите към града, около 50 са ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай