Мъж взе заложници в банка в Ливан

Мъжът разполага с около 200 хиляди американски долара в банковата си сметка

Мъж взе заложници в банка в Ливан | StandartNews.com

В столицата на Ливан въоръжен мъж взе заложници в банка. Нападателят заплашва да се самозапали и да убие похитените, ако не му бъдат предоставени пари от сметката му, съобщава БНТ.

Заради икономическата криза в страната, която продължава трета година, властите наложиха строги ограничения върху тегленията на чужда валута. Клиент на банката, който успял да избяга съобщи, че мъжът е поискал да изтегли 2000 долара, за да плати медицинските разноски на свои близки. 

Според съобщенията в местните медии, мъжът разполага с около 200 хиляди американски долара в банковата си сметка. Очевидци разказаха, че при нахлуването нападателят е произвел три предупредителни изстрела. Няма информация за ранени. По последни данни похителят държи за заложници 6 или 7 служители на банката.

Войници и полицаи са обградили банковия клон. Представители на органите на реда разговарят с въоръжения мъж. Засега преговорите не дават резултат. 

В началото на годината собственик на кафене успя да изтегли 50 000 долара от банков клон в Източен Ливан, след като взе за заложници банкови служители и в продължение на няколко часа заплашваше да ги убие.

В края на 2019-та банките в страната започнаха да налагат ограничения върху тегленията. Така голяма част от населението се оказа със замразени спестявания.

Ливан продължава да затъва в икономическа криза. Реформите на властите не дават резултат. Заради несигурната финансова обстановка чуждестранните компании отказват да инвестират в страната. Според статистиката вече две-трети от населението живее в бедност. За три години ливанската лира е поевтиняла с над 90 процента спряма американския долар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай