Мрежата закипя от напрежение! Пиян ли е Путин? (ВИДЕО)

Путин разказва защо Руската федерация нанася удари по енергийната система на Украйна

Мрежата закипя от напрежение! Пиян ли е Путин? (ВИДЕО) | StandartNews.com

Видеоклип, за който се твърди, че за първи път показва руския президент Владимир Путин в нетрезво състояние трупа популярност в социалните мрежи и поставя въпроси за ръководителя на Русия, съобщава OFFnews.

На видеото отпреди два дни руският държавен глава, говорейки пред военни и пропагандисти с чаша в ръка, разказва защо Руската федерация нанася удари по енергийната система на Украйна. Прави впечатление освободеността и леката замаяност, с която говори държавният глава, както и движението на ръцете и тялото му, клатушкането.

„Всички информационни противостояния, информационни подмятания, всякакви фейкове трябва да останат настрана. (тук Путин разчиства с жест въображаеми препятствия пред себе си и пъха лявата си ръка в джоба и подсмърча) Не трябва да ни пречат да изпълняваме своя дълг пред нашите хора“, обяснява стопанинът на Кремъл.

„Вдигна се много шум по повод на нашите удари по енергийната инфраструктура на съседна страна. Да, правим го това. Но кой започна? Кой удари по моста, по Кримския, кой взриви електрозахранващата линия от атомната електростанция на Курск? Кой не подава вода на Донецк? Неподаването на вода на милионен град това е акт на геноцид. Никой, никъде, думичка не казва за това, изобщо. Пълно мълчание. Ние само да мръднем в отговор – шум, дуднене, трясък из цялата Вселена. Това няма да ни пречи да си решаваме бойните задачи“, - казва употребилият Путин.

По повод изявата на президента си руската журналистка Анна Немцова написа, че предполагаемото алкохолно опиянение на Путин е първото за времето, през което се намира на власт. По думите й това е едно от малкото не режисирани видеа на руския диктатор.

За 20 години сме виждали много постановъчни фото- и видеоснимки, в частност на полуголия Путин на кон или гмуркащ се за гръцки делви, Путин, летящ с прелетни птици или целуващ момченце по коремчето, но пияни речи за руските ракети, нанасящи удари по съседна държава, би трябвало да са лична постъпка на Путин“, написа Немцова в Туитър.

„Изцепката на Путин показва, че той се намира под невероятен стрес“, смята публицистът и политолог Андрей Пионтковский. Според него това противоречи на утвърждавания публичен образ на руския президент като спортен мачо, джудист, концентриран човек.

Появата на публично място след видима консумация на алкохол не е прецедент в Кремъл. Приятел на чашката беше покойният президент Борис Елцин. Беларуският президент Александър Лукашенко се оплака дори веднъж, че е бил напиван от Елцин и от бившия президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев. „Аз съм човек въздържател, но с Елцин понякога имаше „Ти мене уважаваш ли ме, или не ме уважаваш? Същата работа беше и с бившия лидер на Казахстан. Като седнеше Назарбаев и казваше, „Саша, по чашчица? И аз какво, да му кажа, че няма да пия ли?“, спомня си Лукашенко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай