Много гърла. Чарлз прави съкращения в двореца

Принцът искал да намали товора на занъкоплатците

Много гърла. Чарлз прави съкращения в двореца | StandartNews.com

Експерти казват, че принц Чарлз сериозно обмисля възможността да намали броя на членовете на кралското семейство, за да съкрати разходите. А първите жертви на решението му могат да станат принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, която е в очакване на второто си дете.

Ако това се случи, двойката ще престане да получава каквито и да е средства от двора.

Заради тежката икономическа ситуация в страната принцът на Уелс ще предложи на сина си Уилям да обсъдят въпроса с намаляването на излишните гърла в двора. Става въпрос за лишаване на някои членове на кралското семейство от титли и права на финансиране.

Позовавайки се на кралския биограф, Daily Mail съобщава, че тежкото решение е продиктувано от стремежа за намаляване на данъчната тежест върху населението.

В следващите дни Чарлз, като първи на опашката за трона, ще се срещне с големия си син, на която ще бъде разгледан и този въпрос. 

Първи под ножа може да се окаже принц Хари, който заедно със съпругата и детето си се премести в Съединените щати. Самите те се отказаха от титлите си, но сега могат да загубят всякаква подкрепа от двореца

Останалите членове на кралското семейство може да бъдат посъветвани да си намерят работа и да се окажат със сериозно орязана финансова помощ, добавя биографът.

Левин казва още, че в крайна сметка само принц Чарлз, херцогиня Камила, принц Уилям, Кейт Мидълтън, принцовете Джордж и Луис и принцеса Шарлот могат да се окажат сред старшите членове на кралското семейство.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай