Събота,

Меркел каза кой е виновен за изменението на климата

От: Агенция Стандарт -
539
Меркел каза кой е виновен за изменението на климата
A
A
A

Страните с развита индустрия основно са виновни за изменението на климата. Парижкото споразумение може да бъде изпълнено, ако се коригират съществуващите цели и се осигурят технически единни мерки на международно ниво. Това заяви германският и.д. канцлер Ангела Меркел по време на 26-та сесия на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP26) в Глазгоу, Шотландия.

"Знаем, че страните с развита индустрия имат специална отговорност. Разбира се, това важи и за Федерална република Германия. Ето защо отново затегнахме нашите климатични цели. Искаме да намалим 65% от нашите емисии до 2030 г. в сравнение с 1990 г., и до 2045 г. да постигнем неутралитет", добави канцлерът.

Сред важните международни цели в областта на климата. Меркел посочи опазването на световните горски масиви.

Тя допълни, че отправя „ясен призив за данък върху CO2“, който вече съществува в ЕС, „въвежда се в Китай и трябва да се въведе и в други държави по света“, за да „доведе нашата индустрия и икономика до най-доброто по пътя към климатична неутралност."

Двудневната среща на върха на 26-ата сесия на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP26) започна днес в Глазгоу. COP26, организирана от Обединеното кралство в партньорство с Италия, продължава до 12 ноември.

В сесията участват представители на около 200 държави, включително световни лидери, експерти и активисти. Срещата на световните лидери се провежда на 1-2 ноември. По време на срещата на върха се планира приемане на редица документи за намаляване на емисиите на парникови газове и постигане на въглероден неутралитет.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички