Мъж взе заложници в кметство в Германия

Психически болен мъж държа 9 часа четирима в германско кметство

Мъж взе заложници в кметство в Германия  | StandartNews.com

Инголщат. Заложническа драма, предизвикана от психически неуравновесен мъж, шокира германския град Инголщад. 24-годишен мъж държа близо 9 часа  четирима души като заложници в кметството на града, един от които зам.-кмет. Това стана само няколко часа преди канцлерът Ангела Меркел да пристигне в града за участие в предизборен митинг. Впоследствие Меркел отмени визитата си, като бе уточнено, че инцидентът няма връзка с посещението й.

След близо 9 часа драмата бе разрешена. В 17,42 ч местно време спецчасти щурмуваха кметството, раниха похитителя и спасиха останалите двама заложници. Мъжът бе откаран с линейка в болница, като впоследствие стана ясно, че той е бил убит.

Първоначално бе съобщено, че заложниците са трима. Следобед обаче полицията обяви, че те били четирима, но един от тях бил пуснат на свобода още преди обяд. "В 14,03 часа той освободи още един - втория заместник-кмет Сеп Мислбек", обясни представител на полицията по телефона за агенция РИА Новости. Сред останалите заложници бе 25-годишната секретарка на зам.-кмета и още един служител на кметството. Възможно е тъкмо жената да е станала причина за заложническата драма.

През юли 24-годишният заподозрян, който няма адресна регистрация, получил 1 г. и 8 месеца условна присъда, защото дълго преследвал 25-годишната секретарка на Мислбек, която се разделила с него след кратък романс преди няколко години. След произнасяне на присъдата бил изпратен на лечение в психиатричната клиника в град Щаубинг. Вчера една от местните психиатрични клиники обяви, че един от нейните пациенти липсва. Твърдеше се, че похитителят е въоръжен, но властите не уточниха дали пистолетът му е боен или бутафорен. Не се знаеха и исканията му освен две - цигари и пица за него, както и лекарства и храна за заложниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай