Мъж скача на Тръмп в Охайо

Мъж скача на Тръмп в Охайо | StandartNews.com

Мъж предизвика хаос на предизборна среща на Доналд Тръмп в Дейтън, щата Охайо, като прескочи оградите и се опита да се качи на подиума при милиардера. Охраната на Тръмп обаче реагира бързо, повали мъжа на земята и образува плътен кордон около кандидата за президентска номинация на републиканците. Мотивите на мъжа се изясняват и го очаква обвинение.

По-късно Тръмп обяви, че нападателят вероятно е свързан с "Ислямска държава". "Специалните служби свършиха работа, за да възпрат маниака, който нахлу на сцената. Той е свързан с ИД. Трябва да е в затвора", написа Тръмп в Туитър. Както се знае, часове по-рано милиардерът отмени от "съображения за сигурност" митинг в Илинойс, Чикаго, на който се стигна до ожесточени сблъсъци между протестиращи и негови привърженици.

В събота Тръмп събра едва 7,2% от гласовете на партийния конгрес в щата Уайоминг. С 66,3% битката спечели Тед Круз, а втори остана Марко Руби с 19,5%. При демократите Хилари Клинтън пък спечели срещу Бърни Сандърс партийното събрание в Северните Мариански острови.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай