Мъж се самозапали край Конгреса на САЩ

Остава критично състоянието му, съобщи Ройтерс

Мъж се самозапали край Конгреса на САЩ | StandartNews.com

Вашингтон. Мъж се самозапали край сградата на Конгреса на САЩ. Това съобщи местната полиция, обявиха от АФП. Ден по-рано в района бе застреляна жена, която органите на реда преследваха, защото тя се опита да влезе с колата си на територията на Белия дом.

„Изглежда, че мъжът е получил изгаряния след самозапалване", каза говорителката на полицията във Вашингтон Гуендолин Кръмп и допълни, че тече разследване.

Мъжът се е самозапалил само на няколко метра от сградата на Капитолия. Полицията е извикана на мястото на инцидента на Националната алея. „Мъжът бе в съзнание и дишаше, когато пристигнаха полицаите", каза още Кръмп.

Очевидци твърдят, че мъжът е афроамериканец. Той е бил прегледан в линейка, след което е качен в хеликоптер, за да постъпи за лечение в болница. Състоянието му остава критично, съобщи Ройтерс.

Служителката от Федералната администрация за авиация Никол Дидик каза за Ройтерс, че била на сутрешен крос в алеята край конгреса и забелязала човек, който бил обхванат от пламъци. Тя обясни, че мъже се втуранли към него, за да го спасят и се оглеждали за вода, но не намерили.

"Никой не намери нищо такова и накрая те просто свалиха фланелките си и почнаха да гасят с тях. Накараха го да седне и да се претърколи по земята, за да угасят пламъците", допълни още очевидцата на случилото се и уточни, че мъжът не издал дори звук докато дрехите му горели.

Друг очевидец, който помогнал на самозапалилия се, каза пред медиите, че накрая полуобгорелият човек му благодарил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай