Масово убийство потресе Южна Каролина

Сред убитите има две деца

Масово убийство потресе Южна Каролина | StandartNews.com

Масово убийство потресе жителите на американския щат Южна Каролина, окръг Грийнууд. NBC News съобщава, че 27-годишният Браян Суит е застрелял петима души в дома им, сред което се самоубил. Сред убитите има две деца, уточняват от телевизията.

Предварителни данни показват, че става въпрос за заложническа драма. Мъжът е взел петима заложници във вторник. Местната полиция се опитала да преговаря със Суит, но безуспешно, след което къщата била атакувана от специалните части.

Шерифът на окръг Грийнууд Тони Дейвис съобщава за телевизията, че полицията е научила за случая след като похитителят се обадил на тел. 911 и обяснил, че е нервен и ще си навреди. По време на преговорите са били освободени четири деца от къщата, в която били заложниците. По-късно съседи се обадили на спешния телефон и съобщили, че чули изстрел. Когато полицията пристигнала на мястото, намерила шестима убити в къщата.

Убитите са намерени с тиксо на устните. Те са на възраст между 9 и 50 години, уточни шерифът.

Основната версия, по която работи полицията, е домашно насилие. Продължава разследването на властите по мотивите за извършване на ужасното деяние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай