Мъгла отмени среща на Давутоглу

Мъгла отмени среща на Давутоглу  | StandartNews.com

Срещата между премиерите на Сърбия Александър Вучич, на Турция Ахмет Давутоглу и на Босна и Херцеговина Денис Звиздич бе отменена заради гъста мъгла. Тя трябваше да се проведе в сръбския град Нови пазар, но според информация на "Танюг" Вучич и Давутоглу не могли да излетят с хеликоптера си от сръбската столица Белград заради лошата видимост.

По-рано при пристигането си в Белград Давутоглу успя да се срещне с Вучич, след което заяви, че Сърбия е главната държава на Балканите и без нейния позитивен принос е трудно да има мир в региона.

"Сърбите живеят в пет, шест различни страни и ние разбираме това, тъй като и ние, турците, имаме роднини, които живеят в чужбина. Затова за нас Сърбия е един от главните стратегически партньори за регионалния мир и стабилност", каза Давутоглу в интервю за РТС. Той поздрави Вучич за отварянето на първите глави в преговорите за присъединяване на Сърбия към ЕС и за успешното председателство на ОССЕ. Давутоглу изтъкна също, че Турция подкрепя диалога между Белград и Прищина и той бил един от факторите за успокояване на напрежението в региона, както и фактор, който отваря вратите за Сърбия по пътя към ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай