Лукашенко посочи условието, за да се включи във войната

Беларуският президент твърди, Украйна се е опитала да удари военни обекти на беларуска територия

Лукашенко посочи условието, за да се включи във войната | StandartNews.com

Беларуският президент Александър Лукашенко каза, че преди три дни Украйна се е опитала да удари военни обекти на беларуска територия, но всички ракети са били прихванати, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на беларуската държавна информационна агенция БелТА.

На тържествено събрание в навечерието на Деня на независимостта Лукашенко заяви, че ракетите, изстреляни от Въоръжените сили на Украйна, са били прихванати от "противовъздушните комплекси "Панцир", предаде ТАСС, също цитирайки БелТа. 

Беларуският лидер, който не даде доказателства в подкрепа на твърдението си, посочи, че Беларус не иска да води война с Украйна. Той добави, че страната му ще воюва само в един случай - ако има нахлуване на нейна територия, информира БТА. 

Лукашенко посочи, че е дал заповед да вземат на прицел "центрове за взимане на решения" в западни столици. "Искам да предупредя "ястребите" и да ви кажа откровено: преди по-малко от месец дадох заповед на подразделенията на въоръжените сили да вземат на прицел, както сега може да се каже, центрове за взимане на решения във вашите столици", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай