Лукашенко побесня, ще затваря заводи

Лукашенко е изправен пред най-голямото предизвикателство за 26-те си години на власт

Лукашенко побесня, ще затваря заводи | StandartNews.com

Александър Лукашенко нареди от понеделник стачкуващите предприятия да бъдат затваряни, съобщава РИА Новости.

"Ако някой не иска да работи, губернаторите и председателите на изпълнителните комитети не трябва да го принуждават. Няма нужда. Така или иначе няма да го накараме и да го убедим. Страната ще оцелее. Но ако едно предприятие не работи, от понеделник слагаме катинара на портала и го затваряме. Хората ще се успокоят и ще решим кого да поканим да работи в това предприятие“, заяви президентът на митинг в град Гродно, близо до границата с Полша.

Лукашенко е изправен пред най-голямото предизвикателство за 26-те си години на власт, след като от близо две седмици сънародниците му протестират масово по улиците на много градове в страната срещу резултатите от президентските избори на 9 август, които смятат за подправени. В протестите участват и работници от множество държавни производствени предприятия. Лукашенко отрича да е имало каквито и да било изборни измами. Основната му съперничка на изборите Светлана Тихановска избяга в съседна Литва.

Без да назовава никого, Лукашенко заяви на днешния митинг пред свои поддръжници, че организаторите на безредиците в страната се намират в чужбина, а участниците в протестите получават оттам финансова помощ, както и политическа подкрепа от лидерите на тези страни, предава БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай