Лондон с извънреден ход след смъртта на Навални

Форин офис също така призова за "пълно и прозрачно разследване" на смъртта на Навални

Лондон с извънреден ход след смъртта на Навални | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Външното министерство на Великобритания извика на разговор дипломати от посолството на Русия, за да им каже, че държи руските власти "изцяло отговорни" за смъртта на опозиционер номер едно на Кремъл Алексей Навални, предаде Франс прес.

Форин офис също така призова за "пълно и прозрачно разследване" на смъртта на Навални в затвора. "През последните години властите го вкараха в затвора въз основа на скалъпени обвинения, отровиха го с невротоксично вещество и го изпратиха в наказателна колония в Арктика. Никой не трябва да се съмнява в жестоката природа на руската система", подчерта говорител на ведомството.

Вчера външният министър Дейвид Камерън предупреди, че руският президент Владимир Путин трябва да даде обяснения за смъртта на 47-годишния опозиционер, който излежаваше 19-годишна присъда. Вечерта десетки хора се събраха пред руското посолство в Лондон и издигнаха плакати с надписи на английски и на руски "Путин убиец" и "Навални, нашият герой".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Български офицер
преди 2 месеца

ПУТИН - на бесилката......!!!

Откажи