Литвиненко обвинил Путин в педофилия

Литвиненко обвинил Путин в педофилия | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин е бил бесен, когато бившият руски агент Александър Литвиненко публично го нарекъл педофил през 2006 година, твърди вестник "Ню Йорк пост". Това била и една от причините да бъде поръчано убийството на агента, който бе отровен същата година във Великобритания. Докладът от разследването за смъртта на Литвиненко бе публикуван в четвъртък.

Това е обида, която вероятно е ускорила решението на Путин да бъде ликвидиран 4 месеца по-късно живеещия в Лондон негов критик, пише изданиетоq като се позовава на документа. Изказването било направено в статия в рускоезичния сайт на Литвиненко. Агентът твърдял, че руската Федерална служба за безопасност имала някога видеокасети, показващи "Путин да прави секс с непълнолетни момчета". Литвиненко дал за пример случая на площад край Кремъл, когато Путин се спрял да разговаря с малко момче, после вдигнал блузката му и го целунал по корема. Самият Пуин тогава поясни, че направил това, защото момчето му сe видяло симпатично със своята детска самоувереност и в същото време с уязвимостта си му заприличало на малко котенце.

Междувременно британският в. "Гардиън" в анализ по темата сравни убийството на Литвиненко със смъртта на българския дисидент Георги Марков. Изданието посочи още, че въпреки острия доклад не се очаква Лондон да предприеме нови санкции срещу Москва.

По повод доклада пък заподозреният за отравянето на Литвиненко Андрей Луговой посочи, че това са пълни глупости. Луговой заяви още, че британското разузнаване МИ-6 се е опитвало да го вербува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай