Линчуваха ромски тийнейджър край Париж

Линчуваха ромски тийнейджър край Париж | StandartNews.com

Ромски тийнейджър е в кома и се бори за живота си в парижка болница, след като бе пребит от гневни хора, които го обвинили, че ограбил апартамент в общински комплекс. 16-годишното момче, чието име според Би Би Си е Дариус, било открито в безсъзнание в количка от супермаркет в петък вечерта в предградието на френската столица Пиерфит-сюр-Сен.

Група от няколко души го търсила и след като го открили, го отвели насила, съобщава пожелал анонимност източник от полицията. Той допълва, че момчето било заключено в мазе и жестоко пребито. Друг източник съобщава за "дузина души", взели участие в нападението над младежа. Майка му подала сигнал в полицията, че синът й е отвлечен.

Младежът живеел заедно със семейството си в изоставена къща срещу жилищния комплекс. Той бил задържан няколко пъти в последно време във връзка със серия от обири.

Френският президент Франсоа Оланд осъди побоя на младежа. Това са "неокачествими и невъзможни за оправдаване действия, които накърняват всички принципи, върху които е основана нашата република", заяви президентът. Той поиска да се мобилизират всички усилия за разкриването на извършителите на побоя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай