Ликвидираха командира на "Призрак" в Луганск (ОБЗОР)

Ликвидираха командира на "Призрак" в Луганск (ОБЗОР) | StandartNews.com

Депутат от Руската Дума вижда в убийството почерка на западните спецслужби

Един от лидерите на опълчението в Луганск и прочут полеви командир на самопровъзгласилата се република Алексей Мозговой бе убит. Джипът, в който пътувал командирът на бригада "Призрак", бил нападнат със стрелково оръжие и картечница. Главният редактор на lifeNews Анатолий Сулейманов съобщи в Туитър, че при нападението срещу Мозговой са загинали общо 8 души.

Показното убийство било извършено близо до населеното място Михайловка в Луганска област. Там и преди е бил правен опит за убийство на командира на "Призрак". В колата на Мозговой пътували двамата му охранители, началникът на службата за сигурност, както и прессекретарката на бригадата. Нападателите успели да взривят микробуса, движел се пред джипа на Мозговой, след което започнали да стрелят по командира и хората му. Мозговой бил улучен в главата, получил и тежки наранявания в тялото и нямал шанс да оцелее, съобщават руски медии. Под огъня, който според прокуратурата на самопровъзгласилата се Луганска народна репубика, се водел и от две 7,62-милиметрови картечници, попаднали и две други транспортни средства, в които имало цивилни. Шофьорът на единия автомобил починал в болница, а пътничка от другия загинала на място. Нападателите успели да избягат. Часове след атаката украинската партизанска група за диверсии "Тени" пое отговорност за убийството на Мозговой, съобщи местното издание "Вести".

Депутатът от Руската Дума Франц Клинцевич смята, че ликвидирането на Мозговой носи почерка на западните спецслужби и по-конкретно на американските. "Нарочно е направено шумно, показно, за да всеят страх и неувереност", смята депутатът от партия "Единна Русия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай