Лавров: Данните на САЩ за Сирия са неубедителни

Лавров: Данните на САЩ за Сирия са неубедителни | StandartNews.com

Москва. Руският външен министър Сергей Лавров определи като неубедителни данните за използването на химическо оръжие в Сирия, които САЩ предоставиха на Русия, съобщи РИА Новости.

„Бяха ни показани извадки от някакви документи, които не съдържаха нищо конкретно: нито географски координати, нито имена, нито някакви съдържателни доказателства, че пробите са били взети от професионалисти. Никъде не бяха коментирани съмненията на множеството експерти относно достоверността на видеокадрите, които циркулират в интернет", заяви руският министър.

Западните държави отказват да предоставят конкретни доказателства, позовавайки се на секретността на информацията, твърди Лавров. „Това, което американските, британските и френските партньори ни показаха и по-рано, и в последно време, въобще не ни убеждава. Там няма факти, има само изявления, че „ние знаем със сигурност". А когато искаме по-детайлни потвърждения, ни отговарят: „Вие знаете, че това е секретно и затова не можем да ви го покажем". Следователно няма такива факти", заявява Лавров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай