Лавров заговори за преговори за Украйна и попиля Запада

По време на заседание на Съвета за сигурност на ООН

Лавров заговори за преговори за Украйна и попиля Запада | StandartNews.com

Руският външен министър Сергей Лавров, говорейки на заседание на Съвета за сигурност на ООН, заяви, че Русия е готова за преговори за Украйна, но не и за това как да запази сегашното украинско правителство на власт, цитира думите му Руската служба на Би Би Си, пише News.bg.

Сергей Лавров подчерта, че Русия "никога не е отказвала преговори" и обвини Запада, че тласка Киев към ескалация на конфликта и не прави никакви опити да прекрати горещата му фаза.

Според Лавров Москва е готова да обсъжда не запазването на правителството на Зеленски, а "преодоляването на наследството от разрушителното десетгодишно ограбване на страната и насилието срещу нейния народ".

Подобен подход очевидно е неприемлив за Украйна и нейните съюзници, но Лавров призова членовете на Съвета за сигурност да се вслушат в позицията на Русия, "докато все още има време".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Veber
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи