Кулибали се срещал с президента Саркози през 2009 г.

Кулибали се срещал с президента Саркози през 2009 г. | StandartNews.com

Париж. Държащият заложници в еврейски магазин в Париж Амеди Кулибали, който предяви искане за освобождаване на заподозрените за атентата в "Шарли Ебдо" братя Саид и Шериф Куаши, се е срещал с френския президент Никола Саркози през 2009 г. като участник в програма за заетост на младежи, предаде в. "Гардиън". Това става ясно от статия на в. Le Parisien с дата 15 юли 2009, заснета и публикувана днес в профила на журналист от изданието. Снимката на интервюирания съвпада с разпространената днес от полицията за издирвания похитител.

В интервюто се казва, че 26-годишният тогава Амеди предстои да се срещне с президента като част от програма на Елисейския дворец, насочена към младежката заетост. "Много съм доволен. Не знам какво ще му кажа. Предполагам, че ще започна със "Здравейте". Надявам се президентът да ми помогне да си намеря работа", казва в интервюто младият мъж със същото име. 

В статията Кулибали е описан като работник във фабрика на Кока-Кола в Гранд-Борн в южното парижко предградие Грини. Цитатът продължава: "Хората от Грини не ходят често в Елисейския дворец. Също така младите хора не харесват особено Саркози, но не е нищо лично. Всъщност това важи за повечето полици. Все пак да се срещна с него ще бъде много впечатляващо. Харесва ми или не, все пак той е президентът."

Все пак не е безспорно дали мъжът в статията е същият, когото полицията обяви за издирване днес. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай