Круиз приключи след положителен тест на пътник

На борда на кораба са били 1680 гости и 1148 членове на екипажа

Круиз приключи след положителен тест на пътник | StandartNews.com

Кралски карибски кораб се завърна в Сингапур на третия ден от четиридневния „круиз до никъде“, след като пътник е с положителен тест за Covid-19.

От круизната линия заявиха, че са идентифицирали госта и са изолирали пътниците и екипажа, които са били в контакт с него.

Royal Caribbean заяви, че корабът се е върнал в пристанището в съответствие с правителствените протоколи и ще позволи на гостите да напуснат след приключване на прегледа на проследяването на контактите.

Сингапурският вестник The Straits Times съобщава, че пациентът от Quantum of the Seas, който е с положителен резултат, е 83-годишен жител. Вестникът съобщава, че на борда на кораба са били 1680 гости и 1148 членове на екипажа.

„Круизите до никъде“, започващи и завършващи на едно и също пристанище без спирки - стартираха миналия месец.

Те са опит за съживяване на тежко засегнатата круизна индустрия, която до голяма степен стигна до застой след големите огнища на коронавирус в началото на пандемията.

Специалните круизи в Сингапур са отворени само за местни жители.

Кралският карибски круизен кораб Quantum of the Seas отпътува от Сингапур в понеделник за четиридневно двупосочно пътуване като част от схема за "безопасно пътуване", обявена от туристическия борд на страната през октомври.

Сингапур съобщава за 58 285 случая на коронавирус от началото на пандемията и 29 смъртни случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай