Събота,

Кремъл ограничи Туитър

От: РЕДАКТОР -
Кремъл ограничи Туитър
A
A
A

Властите в Русия ограничиха скоростта на трафика в „Туитър“ с аргумента, че социалната мрежа нарушава руското законодателство.

От „Роскомнадзор“ съобщиха, че скоростта на трафика е намалена със 100% при мобилните устройства и с 50% при стационарните. Медийният регулатор обясни решението си с отказа на „Туитър“ да премахне някои публикации, които съдържат призиви към самоубийство, детска порнография и информация за употребата на наркотици. Ако социалната мрежа продължи да нарушава закона, то тя може да бъде блокирана изцяло на територията на Русия, предупредиха от „Роскомнадзор“.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи мярката като обоснована и напомни, че работещите в страната чуждестранни компании трябва да спазват руското законодателство.

А депутатът от парламентарната комисия по телекомуникации Антон Горелкин заяви за агенция „Интерфакс“, че следващият кандидат за рестрикции е „Фейсбук“.

Ръководителят на неправителствената организация „Роскомсвобода“ Артьом Козлюк посочи, че властите използват защитата на децата като предлог за ограничаване на достъпа до политическо съдържание.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички