Кошмарът Боинг! Самолет се разпадна в небето

Кожухът на двигателя отлетя

Кошмарът Боинг! Самолет се разпадна в небето | StandartNews.com

Кошмарът "Боинг" няма край. Пореден самолет се разпадна в небето. 

Кожух на двигател на самолет "Боинг" 737-800 на Southwest Airlines падна по време на излитане в Денвър и се удари в клапата на крилото. Федералната авиационна администрация (FAA) е започнала разследване на инцидента, съобщи Ройтерс. За щастие, нито един човек не пострада.

Кожухът на двигателя е защитно покритие, в което се намира самият двигател на самолета. То се изработва от метал или от композитен материал.

Той намалява съпротивлението, увеличава скоростта и изглажда въздушния поток, позволявайки по-добро охлаждане на двигателя и предпазва апаратурата на двигателя. Той трябва да е устойчив на екстремни температури и силни вибрации.

Авиокомпанията съобщи, че полет 3695 От Денвър за Хюстън се е върнал на международното летище в Денвър и е кацнал безопасно, след като е имал механичен проблем.

"Извиняваме се за неудобството от закъснението им, но поставяме нашия най-висок приоритет върху крайната безопасност за нашите клиенти и служители. Нашите екипи за поддръжка преглеждат самолета", добавят от Southwest.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай