Кортежът на папа Франциск прегази шампион

Жертвата е словашкият състезател по триатлон Якуб Месарош

Кортежът на папа Франциск прегази шампион | StandartNews.com

Страшен скандал беляза подготовката за посещението на папа Франциск в Будапеща и Словакия. Един от микробусите от колоната на Светия отец блъсна и уби 30-годишен мъж, който пресичал на пешеходна пътека на зелен светофар, съобщи БЛИЦ.

Жертвата е словашкият състезател по триатлон Якуб Месарош, който същата сутрин спечелил поредното си състезание. Спортистът отивал на ергенското парти на свой приятел, когато малко след 20:00 часа станала трагедията.

Според свидетели, състезателят по триатлон пресякъл шосето на зелен светофар, след като преди това през кръстовището с висока скорост преминала дълга колона от специализирани автомобили. За нещастие обаче бил ударен от един закъснял микробус, а след сблъсъка тялото му било отхвърлено на 20 метра.

Якуб Месарош е починал от раните си, въпреки че изключително бързо на мястото на инцидента са се отзовали два екипа на спешна помощ. Първоначалното заключение на разследването сочи, че вероятно шофьорът е бил изостанал от останалата част от колоната, опитвал е да настигне колегите си и затова минал на червено.

Трагедията е станала, когато шофьорите са проучвали трасето за предстоящото пътуване на папа Франциск по улиците на Будапеща. Светият отец е очакван в унгарската столица на 12 септември (неделя) и ще посети 52-рия Международен евхаристичен конгрес. След това отива в Словакия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай