Кола-бомба и престрелка взеха жертви в Дамаск

Кола-бомба и престрелка взеха жертви в Дамаск | StandartNews.com

Дамаск. Най-малко 16 сирийски войници са убити в следствие на атентат с кола-бомба и последвалата престрелка между сирийската армия и ислямистки бунтовници в покрайнините на столицата Дамаск сутринта, съобщи АФП.

За колата-бомба пое отговорност групировката „Ал Нусра". Атентатът е извършен на важен пропусквателен пункт между град Млеха, който е крепост на бунтовниците, и кварталът Джарамана в Дамаск, в който живеят подкрепящи режима на Башар Асад християни и друзи, съобщи Сирийската обсерватория за човешки права.

Междувременно пред в. "Таймс" британски лекар, доброволец в Сирия, разказа за зловеща "игра" между снайперистите на режима. По думите му те се обзалагат и се прицелват в различни части на тялото на цивилни граждани всеки ден. „От първите пациенти, които дойдат сутрин, може почти да се познае какво ще видите през останалата част от деня. За снайперистите това беше игра. Чухме, че те печелят пакети с цигари, ако уцелят точно целта", разказва д-р Дейвид Нот. В един ден повече от шест бременни жени са били простреляни в корема със снайпери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай