Ким Чен Ун хвърлил чичо си на 120 гладни кучета

300 души гледали как разкъсват цял час осъдения на смърт за измяна

Ким Чен Ун хвърлил чичо си на 120 гладни кучета | StandartNews.com

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е екзекутирал чичо си Чан Сон Тхек, обвинен в предателство, като го е хвърлил жив на кучета, съобщава китайски вестник, цитиран от в. "Дейли мейл".

67-годишният Чан и петима негови приближени били съблечени и хвърлени в клетка със 120 кучета, които за целта били държани гладни три дни. Ким и още 300 души лично наблюдавали екзекуцията, която продължила над един час. Подобни присъди са рядкост в Северна Корея, където държавниците, обвинени в измяна, обикновено се екзекутират чрез разстрел. Изяждането от кучета обаче е запазено за най-мразените в държавата.

Ким говори за чичо си, който е обвинен в корупция и държавна измяна, и в новогодишното си обръщение и обяви, че с екзекуцията му страната се е отървала от "измет" и "мръсотия".

Чичото на Ким бе обвинен в "опит да преобърне държавата чрез всевъзможни интриги и презрени методи в лудата си амбиция да превземе върховната власт в партията и страната". Той бе обвинен още в корупция, женкарство, хазарт и употреба на наркотици.

Фактът, че информация за екзекуцията му се появява в китайски вестник, който има близки връзки с комунистическата партия, пък е сигнал за изчерпващото се търпение на китайските власти към техните севернокорейски съседи и съюзници, посочват анализатори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай