Ким Чен-ун реже глави заради тв сериал

Севернокорейският лидер нарича южнокорейската поп култура „рак за зрението“

Ким Чен-ун реже глави заради тв сериал | StandartNews.com

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е бесен и прибягва до най-жестоки наказания заради телевизионен феномен, създаден от "братовчедите" от Южна Корея. Сериалът "Игра на калмари" (Squid Game) се превърна в най-големия хит на "Нетфликс" в историята на стрийминг услугата. Севернокорейските журналисти също говорят за популярното шоу. Пропагандният уебсайт Arirang Meari публикува статия, която определя поредицата като доказателство за упадъка на капиталистическата система на Южна Корея, пише "Труд".

"Игра на калмари" дава на хората яснота за тъжната реалност на чудовищното южнокорейско общество, в което хората са принудени да се включат в екстремни борби, където тяхната човечност е отмита", казва анонимен журналист.

Това не е първият път, когато севернокорейските медии съобщават за филмовата индустрия на съседната държава. Миналия февруари те похвалиха "Паразит", спечелил "Оскар" за най-добър филм, за "драматичното" разкриване на икономическата пропаст между слоевете от обществото.

Държавният глава Ким Чен-ун, нарича южнокорейската поп култура „рак за зрението“ и отдавна я забранява в страната си. Лицата, уличени в нарушаване на забраната, биват наказвани, а разпространителите на забранени произведения, според съобщения в медиите, могат да бъдат екзекутирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай