Хари призна, че започнал да пие заради майка си

Всеки път, когато обличам костюм и връзвам вратовръзка, трябваше да се насиля да играя роля, казва принцът

Хари призна, че започнал да пие заради майка си | StandartNews.com

Принц Хари призна, че е злоупотребявал с алкохол и дори е бил готов да опита наркотици, опитвайки се да заглуши болката от загубата на майка си. Изявлението е направено от внука на Елизабет II по време на интервю с Опра Уинфри като част от съвместния им проект "Аз не мога да видя", според BBC News .

„В петък или събота вечер можех да пия толкова, колкото пият хората за една седмица. Направих го не защото ми хареса, а защото се опитах да прикрия болката “, цитира го телевизионният канал.

Принц Хари загуби майка си през 1997 г., когато беше на 12 години. Според него като дете той е бил много ядосан за случилото се с нея. Освен това през следващите години малцина от обкръжението му обсъждаха смъртта на принцеса Даяна и кралското семейство очакваше той сам да се справи с натиска на пресата и душевните страдания. Проблемите обаче не изчезнаха с течение на времето. Според него най-кошмарното време в живота му е периодът от 28 до 32 години. През цялото това време той трябваше да се справя с пристъпи на паника и силно безпокойство.

„Всеки път, когато обличам костюм и връзвам вратовръзка, трябваше да се насиля да играя роля. Още преди да изляза от къщата, бях облян в пот. Постоянно бях в режим „бий се или полети“, - каза Хари.

Проектът „Аз не мога да видя“ има за цел да подчертае проблемите на психичното здраве. В него участваха и известни личности като певицата Лейди Гага , актрисата Глен Клоуз и други. Принц Хари е съавтор и изпълнителен продуцент на шоуто с Уинфри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай