Хаос в Дувър, шофьорите гневни, има и арестувани

Идват още тирове, не стигат медици за тестове на шофьорите

Хаос в Дувър, шофьорите гневни, има и арестувани | StandartNews.com

Хаосът на британското пристанище Дувър продължава, докато шофьорите на тежкотоварни камиони чакат да бъдат тествани за коронавирус, за да могат да преминат от другата страна на Ламанша, след като Франция отвори границата си, но постави условие за отрицателна проба.

Тестването обаче протича много бавно.

Съобщено бе, че на летището Манстън, където са паркирани много тирове, тестването е било прекратено късно снощи, поради недостиг на медицински персонал.

Кореспонденти на Би Би Си и Скай нюз съобщиха, че на пристанището почти няма раздвижване, а ситуацията се усложнява, защото освен паркираните в околностите около 5 000 тира, продължават да пристигат още камиони.

"Шофьорите от Източна Европа явно не разбират каква е ситуацията", коментират властите, съобщи Нова тв. Имало и арестувани.

Същевременно Китай обяви днес, че спира полетите от и до Обединеното кралство след откриването на нов щам на коронавируса в европейската страна, предаде Франс прес.

Китайското външно министерство каза в прессъобщение, че решението е взето след щателна оценка и се дължи на "изключителната природа на мутацията на вируса и неговото потенциално въздействие".

Китай, откъдето започна заразата с новия коронавирус в края на миналата година, успя до голяма степен да овладее епидемията на своя територия.

За последното денонощие в Китай са установени само 17 нови случая на КОВИД-19 и 14 асимптоматични случая. В 11 от тях става дума за хора, пристигнали от чужбина, предаде Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай