Кървави сблъсъци при протестите в Украйна

Ранените са над 100, арестувани са десетки

Кървави сблъсъци при протестите в Украйна | StandartNews.com

Киев. При протестите в украинската столица сблъсъците между полиция и домнстранти на опозицията продължиха часове наред. При тях пострадаха десетки хора, представители и на двете страни. Почти 50 от ранените полицаи бяха приети в болница.

При сблъсъците в центъра на Киев са задържани над 10 от активните участници в резултат на схватките с органите на реда.
В това време държавният глава на Украйна Виктор Янукович обеща да създаде комисия с представители на опозицията с цел намиране на изход от политическата криза. Това оповести опозиционният лидер Виталий Кличко след среща късно снощи с президента.

Според информацията на Кличко комисията щяла да бъде организирана още днес. Водачът на опозицията изрази притесненията си от евентуална гражданска война, като наблегна на това, че не трябва да се допускат кръвопролития.

"Украйна трябва да отмени законите за ограничение на протестите и да изтегли от центъра на Киев силите за поддържане на реда", става ясно пък от писмена декларация на говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Кейтлин Хейдън, съобщават Франс прес и ИТАР-ТАСС.

"Ние сме много разтревожени от насилието в неделя по улиците на Киев и призоваваме всички страни незабавно да намалят напрежението", гласи още декларацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай